Program

Sunday, 19th June, 2016: Program

9:30-10:00 Conference Open and Welcome (Darwin LT)

10:00-11:00

Papers Session SA (Room DB247)
1. The Art of the Wunderlich Cube and the Development of Spatial Abilities.
2. Problem-based Science, a constructionist approach to science literacy.
3. Future Designers: A Design Thinking Crash-Course for Children.
Workshop Sessions S1 (1 hour)
Workshop C: Keeping it Light (DB254)
Workshop F: Vibrobot (DB132)
11:00-11:15 Coffee (Darwin Foyer)
11:15-12:15 Keynote 1: Paulo Blikstein, Stanford (Darwin LT)
12:15-13:15 Lunch: Demos and Posters (Darwin Foyer)
13:15-14:15 Workshop Sessions S3 (1 hour)
Talk B: Science of Superheroes (Room DB247)
Workshop Sessions S2 (2 hour)
Workshop A: Tactile Picture Book (HB126)
Workshop D: Pen to Pixel to Silk (Meet Darwin Foyer)
Workshop H: Build a House Digitally (HB144)
14:15-15:15 Workshop Sessions S4 (1 hour)
Workshop E: Wearables with Codebug (HB130)
Workshop F: Vibrobot (HB132)
15:15-15:30 Coffee (Darwin Foyer)
15:30-16:30 Papers Session SB (Room DB247)
1. Talkoo: A new paradigm for introducing physical computing at school.
2. Makerspace in School – Experiences from a Large-Scale National Testbed.
3. Video Design Games: Traning Educators in Teaching Design.
Workshop Sessions S5 (2 hour)
Workshop B: Frankensteacher (HB126)
Workshop D: Pen to Pixel to Silk (Meet Darwin Foyer)
Workshop G: Creative Thinking Gymnastics (HB132)
16:30-17:30 Workshops Session S6 (1 hour)
Workshop C: Keeping it Light (DB254)
Talk A: How to Make a PCB (DB247)
19:00-Late Conference Dinner: Tinos Restaurant, Preston

Monday, 20th June, 2016: Program

9:30-10:30 Papers Session MA (Room DB247)
1. Supporting Scientific Model Thinking through Curriculum-based Making.
2. Inclusive Design of 3D Printed Tactile Picture Books in Indonesia.
3. Teacher Training through Making and Prototyping.
Workshop Sessions M1 (1 hour)
Workshop I: SketchUp with 3D Printers (Darwin YSC)
Workshop J: Electronics with Raspberry Pi (HB130)
Talk A: How to Make a PCB (DB254)
Talk C: 3D Printing the Future (HB132)
10:30-10:45 Coffee (Darwin Foyer)
10:45-11:45 Papers Session MB (Room DB247)
1. Online distributed prototyping through a university-makerspace collaboration.
2. Inscribing the conditions for a Designerly Learning in Elementary Classrooms.
Workshop Sessions M2 (1 hour)
Workshop I: SketchUp with 3D Printers (Darwin YSC)
Workshop J: Electronics with Raspberry Pi (HB130)
11:45-12:45 Keynote 2: Prof Francis Quek, Texas A&M University (Darwin LT)
12:45-13:00 Conference Close